En god gammel dags en....


Denne må ha vært strikket i flere generasjoner tror jeg,selv har jeg bilder av meg selv i lignende jakke da jeg var liten,men bestemoren valgte å strikke den i grønnt og rosa til meg...
Jeg har valgt å krympe garnlagret og strikke den i rester, den lilla fargen har jeg brukt i en dress til min niese, da satt jeg i Liseleije i Danmark og strikket i sommer huset, så hver gang jeg ser den fargen får jeg gode minner om turen, og den blå garnet er etter min lille Benjamin, i en tapper forsøk kjøpte jeg en hel last med babyull som skulle bli et teppe til han, men det teppe ble desverre aldri ferdig,så kjekkt å få brukt garnet nå...
Jakken er strikket i vende strikk,en enkel og fin måte å lage en genser på,mønstret er fra vendestrikk og garnet som er blitt brukt her er babyull fra dale det gikk med hele 145g og jakken er i str 0-3mnd.


Comments

Monstermønster said…
De jakkene er så nydelige, og de har god passform, perfekt for små babyer. Fabulerer om å strikke en i stor størrelse til lille jenta mi etterhvert.

Deilige farger sammen, som alltid!
Anonymous said…
Så fin den er Daria!!! Sådan en ønsker Freja seg i fødselsdagsgave!! I str 1 1/2 år!! Klem fra Vanja!!
Hanne said…
Jeg liker også disse jakkene, synes de er så fine. Jeg har strikket en variant i sjøgrønn og brun, ble veldig fornøyd med den. Veldig fin i blå og lilla også, to av mine favorittfarger :D
Veronica said…
Flott jakke!! :)
Kristin said…
Så fin jakken ble :) Buksene du har strikket er også kjempefine! Lillegutten min vokser vettu og er blitt en stor kose gutt :)
Magiske pinnar said…
Så søt jakke! Fargane var skikkeleg herlege saman. Eg har aldri tenkt på den fargekombinasjonen, men det må jammen prøvast.

Du har forresten eit imponerande tempo på strikkepinanne dine! Eg er heilt misunneleg.
reSIRIkulert said…
Så fin! Har sjølv planer om å strikke ein liknande til komande tante-gutt :o)
Vilma said…
Så sød den er , den må komme på min To Do liste . Fortsat god weekend :-)
Rigmor said…
fine farger :) og slike jakker (eller lignende) dukker opp litt overalt ser jeg. Til og med på butikkene. Men hjemme strikkede er best :)
ha en flott helg og 17mai :)
Judith said…
Takk for tips om dress i bloggen min.

Nydelig jakke du har strikket:-)
Hønehuset said…
Elsker disse jakkene! Det er en grunn til at de er brukt i generasjoner:-)
blammy said…
Hei. Helt nydelig jakke.. Jeg strikka en slik til min datter for puuhhh.. 25 år siden. Herlig passform. Ha en fin helg..
Snuppesnella said…
Nydelige farger !
Marihøna said…
En nydelig jakke som står på to-do-listen min også :)

Ha en fortsatt fin helg og super 17. mai!
Beate said…
Nok et nydelig plagg fra deg!
Mette said…
Vakre fargar i eit gamalt og godt mønster. Likte også veldig godt ullbuksene dine. Tvi, tvi med foreståande fødsel. Artig å sjå bloggen din. Rart eg ikkje har vore her før.
Torunn said…
Åååå, kjempenydeleg!! Har aldri strikka slike, men trur eg må få tak i mønster og strikke. Gratulera med dagen! Håpar du har hatt ei fin 17.mai feiring.
Strikkeglad said…
Å, den er fin! Nydelige farger!
Solveig said…
Oao for en lekker fargekombinasjon :-) Jakken står på to do lista mi, men tenkte jeg skulle prøve mønsteret til Drops. Det er forhåpentligvis ikke så stor forskjell
Felisi said…
Lekker jakke i herlig fargekombinasjon!
Den er litt annerledes enn den jeg nettopp strikket ser jeg, artig at det finnes flere oppskfifter som gir omtrent samme resultat.
Lykke til med fødsel om du ikke allerede er igang!